top of page
WhatsApp Image 2024-02-27 at 13.43.05 (1).jpeg

Aanschaf van een pup

Hoe werkt het en wat is het proces?

Interesse in een pup, hoe verder?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een pup kun je via de onderstaande button contact met ons opnemen. Vervolgens zullen we een kennismakingsgesprek inplannen zodat we jouw wensen goed in kaart kunnen brengen. We leggen graag uit waarom. 

Tijdens dit kennismakingsgesprek willen we jou graag beter leren kennen, de gezinssituatie en het soort hond waar je naar op zoek bent (reu of teef, temperament en doeleinden) in kaart brengen. Je kunt alle vragen aan ons stellen, kennismaken met onze honden, en zien waar de pups zullen opgroeien. Wij vinden het belangrijk dat onze pups een goede plek krijgen en willen voorkomen dat de nieuwe eigenaar de hond niet aankan of niet genoeg tijd blijkt te hebben.

De eerste vier weken groeien de pups op in onze woonkamer, waar ze worden blootgesteld aan alles wat er in ons huis gebeurt. Vanaf de leeftijd van vijf weken verhuizen ze naar een ruimere omgeving en mogen ze genieten van onze "puppy speeltuin", hier kunnen ze ravotten en nieuwe indrukken opdoen. Vanaf 5 weken mogen de nieuwe baasjes komen kijken, spelen en knuffelen met de toekomstige Rhodesian Ridgeback pup.

Gezondheid, stamboom & paspoort

Alle pups worden bij ons thuis gecontroleerd door mensen van de nestinventarisatie van de RRCN. Dit betekent dat iedere pup een verslag krijgt waarop de uiterlijke kenmerken, gezondheidsaspecten en eventuele afwijkingen worden beoordeeld. Deze bestaan uit: 

 

Dermoïd Sinus

benige afwijking van de staart

ectropion/entropion

cryptorchidie

navelbreuk

Deze documentatie is beschikbaar voor jou, als koper en een kopie hiervan wordt meegegeven. Hierdoor heb je meer zekerheid over enkele belangrijke aspecten vóórdat je de pup aankoopt. 

Daarnaast worden onze pups gechipt door de Raad van beheer, ontwormd, geënt en krijgen ze een Europees paspoort met stamboom. We verkopen de pups met een koopovereenkomst, informatie over de verzorging en opvoeding en een puppypakket. Vanaf 7 à 8 weken mogen de pups naar hun nieuwe familie.

bottom of page