top of page
feb0840f-9d99-4f4e-beb1-89c470c72ad9.jpg

Over ons

Het verhaal over het ontstaan van High Society Dreams

Wij zijn Nicolas en Angelique van Amerom en wonen in het prachtige Friese dorpje Aldtjerk (Oudkerk), tussen Leeuwarden en Dokkum. We hebben vier kinderen, waarvan er nog drie bij ons thuis wonen.

 

Onze eerst Ridgeback (Jack) kregen we in 2018, toen we een boerderij kochten in Aldtsjerk. Zijn afbeelding staat in ons logo. We zijn in 2011 begonnen met het fokken van Dwergschnauzers onder onze geregistreerde kennelnaam ‘High Society Dreams’, gebaseerd op onze eerste witte Dwergschnauzer. 

 

We hebben altijd passie voor honden gehad en zijn als kind met verschillende rassen opgegroeid. Via kennissen en vrienden kwamen we in aanraking met de Ridgeback waar we meteen ‘verliefd’ op werden, vanwege zijn imposant overkomen en uitdagend karakter. 

Toen we plannen maakten om een boerderij te kopen met veel ruimte oriënteerden we ons op een grotere hond die goed bij ons zou passen. Onze zoon Anthony wilde op een gegeven moment niet verhuizen tenzij wij een stier of een Rhodesian Ridgeback zouden kopen. Nou, die keuze was snel gemaakt. In 2021 en 2022 kregen we onze teefjes Scarlett en Charlie erbij.

 

Hoewel het een stoere hond is, is het ook een zeer aanhankelijke en gevoelige hond. Temperamentvol en energiek, maar de Ridgeback kan ook heerlijk chill en lui uren op de bank liggen. Vergis je echter niet, ze hebben vooral de eerste paar jaar veel aandacht en een consequente benadering nodig, anders lopen ze snel over je heen. 

 

Voor deze hond moet je tegen een stootje kunnen, veel geduld en een goed gevoel voor humor hebben. Ze kunnen je het bloed onder de nagels vandaan halen, zo eigenwijs kunnen ze zijn; en ze kunnen je ook vreselijk aan het lachen maken, zo grappig en maf kunnen ze doen. 

 

Als gezinshond is de Ridgeback een vriend voor het leven, waar je ontzettend veel plezier aan zult hebben, mits goed gesocialiseerd en opgevoed. Een trouwe viervoeter die voor je door het vuur zal gaan!

We fokken af en toe een nestje pups uit zorgvuldig gekozen combinaties, waarbij we aandacht besteden aan gezondheid en karakter. Als trotse leden van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland (RRCN), volgen we strikt het verenigingsfokreglement en ondergaan onze pups een nestinventarisatie voor extra controle. We streven naar uiterste zorgvuldigheid in het fokken, verzorgen en socialiseren van onze pups. Ons doel is om liefdevolle eigenaren te vinden die voor onze pups willen zorgen zoals wij dat gedurende hun hele leven hebben gedaan.

bottom of page